perjantai 7. tammikuuta 2011

Haastetta vuodelle 2011

Monissa kirjablogeissa ihmiset näyttävät tarttuneen jonkin sortin kirjahaasteeseen ja minäkin päätin tarttua johonkin. Naakku ja kirjat -blogissa haasteena on lukea kymmenen kirjaa ja katsoa sen jälkeen joka kirjasta tehty elokuva. Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja ehkä tartun siihen myöhemmin tänä vuonna.

Le Masque Rouge -blogissa taasen haastetaan itsensä lukemaan omat kirjat loppuun ennen kuin uusia ostetaan tai lainataan. Jostain syystä tämä haaste kirpaisi kyllä sen verran itseäni, että päätin vilkaista kirjahyllyyni. Vaikka miten paljon lukemattomia kirjoja! Ja silti ostelen uusia, lainaan kirjastosta. Ei tule mitään! Pakko tarttu haasteeseen.

Siispä, minun vuoden 2011 haasteeni on:

LUE OMAT KIRJAT LOPPUUN!

Minulla on kaksi kirjaston kirjaa kesken, jotka aion lukea ennen haasteeseen tarttumista, mutta sitten aloitan jostakin seuraavan listan kirjasta:

Mikko Rimminen - Nenäpäivä
Edgas Allan Poe - Arthur Gordon Pymin selonteko
Mary Shelley - Frankenstein
Dan Brown: Kadonnut symboli
Nancy Mitford - Aurinkokuningas
Sirpa Kähkönen: Vihan ja rakkauden liekit (Kohtalona 1930-luvun Suomi)
Annina Holmberg: Lumotut
Alastair Reynolds: Timanttikoirat, turkoosit päivät
Petra Hammesfahr: Pahantekijä
Eppu Nuotio: Kosto
Stephen King - Kuulolla
Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo
Joe Hill: Sydämenmuotoinen rasia
Robert James Waller: Hiljaiset sillat
Charlotte Brontë: Kotiopettajattaren romaani

Näiden lisäksi yhteisestä kirjahyllystä löytyy vielä lisää. Niihin palaan kuitenkin vasta sitten, kun tämä lista on purettu.

4 kommenttia:

 1. Olisi kyllä ihan jees jos minäkin saisin edes hieman lyhennettyä oman kirjahyllyni kirjajonoa. Tällä hetkellä kirjajono nimittäin ylettyy jo makuuhuoneen ikkunalaudan puoliväliin saakka, koska en omista kunnollista kirjahyllyä, jonne ne voisi työntää D: Joten koitanpa tarttua itsekin tähän haasteeseen, ainakin osittain. Kirjastot vain ovat niin kova houkutus :--D

  VastaaPoista
 2. Lauren: Kirjastot tosiaan ovat äärimmäinen houkutus ja löydän itseni koko ajan kirjaston hakupalvelusta, vaikka tiedän, etten saa mennä mitään lainaamaan vähään aikaa :D

  Haasteeseen kannattaa tarttua jo ihan sen vuoksi, että sitten ei voi ainakaan syyttää itseään siitä, etteikö olisi yrittänyt :D

  Hyvää kirjavuotta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Minunkin pitäisi kyllä lyhentää omassa kirjahyllyssäni odottavaa pinoa. Kirjoja on nyt varmaan lähemmäs 40 omassa hyllyssä joita en ole vielä lukenut ja alennusmyynnitkin alkaa, apua! :D Innostuin syksyllä kirjastosta vähän liikaakin ja sillä tiellä olen edelleen. Hyvä haaste kyllä olisi tällainen. Ehkä voisin ottaa joksikin kesähaasteeksi omien kirjojen lukemisen!? (eli annan nyt vielä itselleni luvan käydä kirjastossa puoli vuotta, heh)

  VastaaPoista
 4. Lisäsin tämän blogisi kirjahyllyyni. Kai se sopii?

  VastaaPoista