lauantai 19. maaliskuuta 2011

Psykologian käsikirjan (Psyyke) arviointia
Tekijä: Anneli Vilkko-Riihelä
WSOY

Koska ylioppilaskirjoitukset ovat nyt niin keskeinen osa elämääni vielä hetken aikaa niin ajattelin kirjoittaa pienen arvion Psyyke-nimisestä kirjasta, jonka luin kannesta kanteen psykologian ylioppilaskirjoituksia varten. 758-sivuinen opus käsittää koko lukion oppimäärän ja vielä paljon lisää. Siksi päätin lukea sen koulukirjojen sijaan, koska halusin varmistua osaamisestani. Ostin kirjan huutonetistä muistaakseni 16 eurolla kun sen oikea hinta on yli 50 euroa. Hyvä diili minusta siis.

Kirja on jaettu 13 pääotsikkoon Psyykestä sen hallintaan. Alun sisällysluettelo on kattava, joskin vähän hankalalukuinen kun aiheita ei ole jaoteltu omille riveilleen, vaan pilkulla erottaen peräkkäin. Jokaisen ison otsikon alussa on jokin runo, laulu tai ajatus tulevasta aiheesta, mikä on mukavaa ihan jo sen takia, että niiden lukeminen antaa pienen hengähdystauon.

Yleisesti ottaen tämä psykologian käsikirja on kattavuutensa lisäksi hyvin selkeä. Opin tämän avulla asioista paljon enemmän kuin Oppikirjasarjamme Mielen maailma kanssa. Monet asiat selvisivät minulle vasta Psyyke-kirjan avulla ja monista asioista sain lisää tietoa. Lisäksi Psyyke antaa huomattavasti paljon enemmän näkökulmia asioihin. Ainoa, mikä tässä kirjassa saattaa aiheuttaa hankaluuksia on hyppiminen. Keskellä tekstiä saattaa olla sivunumero, jonne pitää siirtyä hetkeksi jos haluaa tietää jostain sellaisesta asiasta lisää, jota ko. teksti ei selitä.

Kaiken kaikkiaan varma L:n kirja, jos sen ehtii ja jaksaa opetella kannesta kanteen hyvin ja kykenee vielä luovaan ajatteluun : D Minä en luultavasti L:ää saa, koska aloitin liian myöhään lukemisen ja muutenkin tuntui aivot olevan tukossa kirjoituksissa : D

Suosittelen kirjaa lukiolaisille ja miksei muillekin psykologiasta kiinnostuneille. Tämä on hyvä kirja ihan vaikka silloin, kun tahtoo oppikirjan lisäksi muita näkökulmia ja mahdollisesti lisää tietoa. Raskas paketti, mutta itse tykkäsin. Plus että kirjassa on paljon kuvia!! : D

3 kommenttia:

 1. Voi, tämä opus on minulle vähän liiankin tuttu, nimenomaan ylioppilaskirjoituksiin valmistautuessani luin sen kannesta kanteen. Minustakin se oli kivan selkeä ja ennen kaikkea kaunis kirja. :)
  Tsemppiä lukemiseen!

  VastaaPoista
 2. Hei Lähineito! =)

  Tiedätkö onko tätä kirjaa enää saatavana myymälöissä? Yritin etsiä mm. Googlen avulla uusia ja käytettyjä, ja sain tietää että kyseinen kirja on loppuunmyyty eikä kustantaja (WSOY) enää tee uusia. Tarvitsisin hyvän kertausmateriaalin psykologian ylioppilaskirjoituksia varten ja ajattelin että tässä olisi hyvä tietopaketti! Vilkaisin kirjaa kirjastolla ja vaikutti heti hyvältä. Harmi jos kuitenkin on niin, että tätä ei ole enää saatavissa mistään. =(

  VastaaPoista
 3. Hei anonyymi: Ilmeisesti näyttää siltä, että tämä teos tosiaan on myyty loppuun ja lopetettu tuotannosta :/ Edes huuto.netissä ei näkynyt olevan myynnissä kenelläkään ko. teosta. Myisin muuten omani, mutta tarvitsen sitä nykyisissä opinnoissani hyvin kiinteästi.

  Tietysti voisit esimerkiksi Tori.fi-sivustolla kysellä kirjan perään?

  - Terv. Lähineito

  VastaaPoista