lauantai 30. heinäkuuta 2011

Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times

Kirja jonka olen lukenut useammin kuin kolme kertaa? Hmm... vaikeaa ajatella, minkä olisi saattanut niin moneen kertaan kannesta kanteen lukea, mutta nyt kun ajattelen niin tulipa mieleen seuraava suomalainen klassikko:

Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä

[kuva täältä]

Tämä suomalainen klassikko on tullut luettua kyllä niin moneen otteeseen, että enää en kyllä kertaakaan jaksaisi. Toisaalta, jos opettajakouluun pääsen, niin varmasti joudun ko, teoksen vielä kertaalleen lukemaan - se on varmaa. 

Seitsemän veljestä on tullut luettua ensimmäisen kerran yläasteella pakollisella äidinkielen kurssilla. Lukeminen oli tuskaa enkä tykännyt teoksesta. Toisen kerran luin kirjan yläasteen valinnaisella kurssilla enkä siitä vieläkään tykännyt - joskin lukeminen sujui nyt helpommin. 

Uudelleen Seitsemään veljekseen törmäsin lukiossa - muistaakseni ensimmäisellä tai toisella äidinkielen kurssilla. Lukiossa kirja luetutettiin myös uudestaan - syytä en enää muista. Olen siis lukenut ko. teoksen neljä kertaa - en tosin omasta tahdostani. Nykyään täytyy sanoa, etten ole enää niin suuresti kirjaa vastaan kuin mitä olin - joskaan se ei kuulu suosikkiklassikoihini. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti