torstai 4. elokuuta 2011

Day 07 – Most underrated book

Kaikkein aliarvostetuin kirja? Tämä on hankala, koska en ole aivan varma mitä tällä haetaan. Sitäkö, että mikä on minun mielestäni hyvä ja suositeltava kirja, mutta yleisesti ala-arvostettu tai vähemmälle huomiolle jäänyt? No, ainakin minä vastaan kysymykseen tältä pohjalta. 

En oikein saanut tämän aiheen pohjalta päähäni loppujen lopuksi mitään. En ole tainnut oikein lukea sellaista kirjallisuutta, joka olisi kovasti lyttyyn arvostettua tai pahasti unohtunutta. Yhden kuitenkin tiedän, minkä toivoisin olevan enemmän pinnalla. 

1909

Maria Jotuni on jäänyt minusta aivan liian varjoon, vaikka samaan aikaan olenkin iloinen, että Minna Canth jaksaa vielä tänäkin päivänä kukoistaa ihmisten kirjahyllyissä ja koulujen lukulistoilla. Miksi Jotuni siis on jäänyt paitsi tästä? Ehkä syy on juurikin Minna Canth, naisasialiikkeen pää, jonka varjoon muut ajan naiskirjailijat ovat tupanneet jäämään - ei sillä että olisin katkera. 

Jotunin nimenomainen teos Arkielämää on minusta sen verran hieno teos ja kuvaa aikaansa sen verran mainiosti, että se pitäisi palauttaa vähintään koulujen Täytyy lukea tai et saa päättötodistusta -listalle. Useampien ihmisten olisi Minna Canthin ohella tartuttava myös Jotuniin ja huomattava sen mainious. 

Arkielämää-kirjasta on kirjoitettu hyvä ja kattava arvio TÄNNE. Kannattaa lukea, varsinkin sen jälkeen kun on kirjan lukenut, niin voi vertailla omia ajatuksiaan arvion kirjoittajan ajatuksiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti