perjantai 5. elokuuta 2011

Day 08 – Most overrated book

Kaikkein yliarvostetuin kirja? Hmm.... Äkkiseltään ei tule mieleen mitään, mutta kun mietin lukukokemuksiani lähiajoilta tulee kyllä yksi veren kiehauttava teos mieleen - teos jonka suosiota ja menestystä en kykene käsittämään. 

Finlandia-voittaja vuodelta 2010, Mikko Rimminen teoksellaan Nenäpäivä. Tätä oltiin kovasti hehkutettu joka suunnalta ja palkinnon saatuaan hehkutus vain kasvoi. Totta kai siinä ihminen ajattelee, että no nyt on joku suurteos ilmestynyt maailmaan ja kahmii sen käsiinsä. Innosta piukeana aloin kirjaa lukea, sillä sen takakansi antoi aihetta ihan mielenkiintoiselle tarinalle. 

Mutta kuinkas siiten kävikään? No ei ainakaan kuulunut hurraahuutoja tai suitsutusta tämän tytön huulilta. Ehei, ei lähimainkaan. Epäilin hetken aikaa lukeneeni väärän kirjan, mutta ei, sekään ei selitä sitä pettymystä, minkä koin kirjan luettuani. Minusta Mikko Rimmisen Nenäpäivä on taas niitä kirjoja, joita hehkutetaan aivan liikaa, mutta jotka pettävät lukijansa - minut ainakin. En käsitä, miksi ko. teos on niin hyvä, että se ansaitsee Finlandia-palkinnon....

Arvioni tästä kirjasta voit lukea TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti