tiistai 23. lokakuuta 2012

Marko Leino - Joulutarina

2007

TAKAKANSI:

Lumoava tarina joulupukin lapsuudesta

Joulutarina on koko perheen lukuromaani. Se on koskettava kertomus orpopojan tiestä joulun sankariksi - siitä miten joulupukista tuli joulupukki. 


OMA ARVIO:

Alkavan joulunajan kunniaksi päätin lukea uuden joulukirjani, joka minua kutkutteli heti kun se postilaatikosta kolahti. Kyseinen elokuva on aivan ihana, eikä kirjakaan pettymystä tuottanut. 

Joulutarina on paljas ja karu, mutta samalla lämminhenkinen ja humoristinen teos, joka ei aiheuta pahaa mieltä - ainakaan pysyvästi. Kirja on täynnä vastoinkäymisiä, se on hyvinkin surullinen kun sille päälle sattuu. Itse en osannut samalla tavalla kokea tunteiden vuoristorataa kirjaa lukiessani, sillä elokuvan nähneenä tiesin suurimmat surun ja ilon aiheet. Oli sen sijaan mielenkiintoista lukea, mitä muuta tarina antaa - jotain mitä elokuva ei anna. Monet tunteet kuvattiin tosiaan kirjassa vahvemmin kuin mitä ne elokuvassa näkyivät ja kirja selvensi monia ajatuksia. 

Joulutarinassa on 24 luukku (lukua) eli se kannattaa lukea nimenomaan joulukuussa - ikään kuin joulukalenteria avaisi. Itse en tänä jouluna kirjaa lue joulukalenterina kun sen kerran jo luin, mutta ehkä ensi jouluna sitten uudestaan. Elokuva täytyy kuitenkin ehdottomasti katsoa! Suosittelen kirjaa kaikille. Se on sopivaista lukemista myös nuoremmille. 

ARVIO TÄHDISSÄ:

*****

1 kommentti:

  1. sinullapa on jännittävän näköinen blogi!

    Tämä Joulutarina kuulostaa oikein mukavalta joulufiilistelykirjalta. Täytyypä katsoa jos vaikka ensi jouluna koettaisi nostattaa joulutunnelmia sen avulla. Tämän vuoden joululomalla olen vakaasti päättänyt lukea vihodin Charles Dickensin Joulutarinan, jonka lukemista olen jo muutaman vuoden suunnitellut.

    VastaaPoista